Στις πρώτες φάσεις του βλαισού μεγάλου δακτύλου μπορούν να χρησιμοποιηθούν ειδικοί νάρθηκες κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου, ώστε να διορθωθεί η θέση του δακτύλου. Όταν αυτό το μέτρο δεν αποδώσει, τότε η μόνη λύση είναι η χειρουργική, η οποία όμως δεν συστήνεται ποτέ μόνο για αισθητικούς λόγους. Το βασικό κριτήριο για να οδηγηθεί ο ασθενής στο χειρουργείο είναι να τίθενται μεγάλοι λειτουργικοί περιορισμοί, όπως δυσκολία βάδισης με ψηλά τακούνια, δυσκολία βάδισης ακόμη και με παντόφλες και έντονος πόνος.
Στην περίπτωση, δε, που ο πόνος εντοπίζεται μόνο στο κότσι, τότε τα μαλακά παπούτσια και τα επικάλια ενδέχεται να ανακουφίσουν τον πάσχοντα από τα συμπτώματα. Ακόμη και αν ο πόνος αφορά και το δεύτερο δάκτυλο, μπορεί ο διαχωριστήρας δακτύλων με επικάλια στα μικρά δάκτυλα να προσφέρει ανακούφιση.
Όταν πρόκειται για άτομο που χρησιμοποιεί συχνά ψηλά τακούνια, τότε εκτός του πόνου μπορεί να παρατηρηθεί πόνος και στις κεφαλές των μεταταρσίων. Σε αυτή την περίπτωση μπορούν να δοκιμαστούν πέλματα μεταταρσαλγίας και αν δεν παράγουν αποτέλεσμα τότε προκρίνεται η χειρουργική λύση για το μεγάλο δάκτυλο και τα μετατάρσια.
